Thursday, January 18, 2007

Reagera mera

Jag läste nyss en bra nätkrönika (av Tomas Nilsson) publicerad i punkt.se den tredje januari i år. Oftast står det ju bara skräp i allt vad AB producerar. Men krönikan i fråga är inte skriven av AB. Därav det bra innehållet :)

"Vi vuxna kan ju alltid säga ifrån när vi blir matade med kvinnoförtryck, men ett barn har inte samma möjlighet att skilja på vad som är rätt och fel. Bratz må verka oskyldiga, men sanningen är att med såna ideal som dockorna skapar bidrar de till en sämre värld. En värld där tjejer får lära sig att det är pojkar som bestämmer, redan från början. De skulle bara våga säga emot.

Det hemska är att ingen, ingen reagerar eller tar sitt ansvar."

Börja reagera kära läsare!

Klaga på butiken som köper in de här "leksakerna".

Hitta andra ställen att handla på.

Köp annat än leksaker till barn:
1. Kläder eller presentkort på klädaffär (om du inte vet barnets storlek) är en bra idé. Men köp då inte för allt i världen sånt som inte kan klassas som barnkläder! Tyvärr finns det idag allt för mycket "barnkläder" som bara är en liten version av vuxenkläder.
2. Ge barnet (och föräldrarna på köpet) ett presentkort som ger honom/henne ett besök på till exempel ett museum tillsammans med dig. Naturhistoriska riksmuséet är ett bra tips i Stockholmstrakten, det är spännande med dinosaurier om man är barn ;) Tom Tits Experiment
i Södertälje är också bra, då får barnen göra saker samtidigt som de lär sig.


Andra bloggar om: , , , ,

No comments: